Heibosstraat 17, 3391 Meensel-Kiezegem
Tel +32 16 63 32 35  Fax +32 16 63 00 95
info@fruitvanhellemont.be


Ma-vrij 9u-12u & 12u30-17u30

Zaterdag 9u-12u

Aperitiefhapjes/voorgerecht
Scampi met appelcider PDF Afdrukken E-mail

Benodigdheden:

Gepelde scampi

1 Ui

1 à 2 Teentjes look

Mespuntje red curry pasta

Appelcider

Maizena express

Room

Pernod

Boter

 

De ui fijn snijden en stoven met de geperste look

De scampi bakken tot ze rozig kleuren

Blussen met de cider en de scampi uithalen

De saus afwerken met de red curry en room

Om smaak brengen met de pernod

Laten indikken met de maizena

Voeg de scampi er terug bij

Die op als lepelhapje

 

 
Tartaar van gerookte forel met granny smith PDF Afdrukken E-mail

Benodigdheden:

125gr Gerookte forel

1 Granny Smith

Gemengde sla

1lp Citroensap

Geweekte cranberry's

Curry poeder

Peper en zout

Foeleitjes

 

Plet de forel fijn

Snij de geschilde appel in kleine blokjes

Meng beiden onder elkaar en breng op smaak met citroensap, curry en peper en zout

Voeg de cranberry's toe

Doe fijn gesneden sla op de bodem

Vervolgens de forel

Werk af met foreleitjes

 
Peren op appel/perenwijn PDF Afdrukken E-mail

Benodigdheden:

2kg Stoofperen (Lucas)

2L water

1 Citroen

2 lepels Appelazijn

2dL Appel/perenwijn

30gr Vanillesuiker

200gr Fijne suiker

 

Water met suiker, citroensap, appelazijn en wijn aan de kook brengen

Geschilde peren in stukken gesneden toevoegen en zacht laten koken

Niet te mals laten worden

Laten afkoelen in het kookvocht

 

Tip om te bewaren

Met het kookvocht invriezen

Of sap ongeveer 15min laten inkoken en het over de peren gieten in glazen bokalen

Goed afsluiten en de bokalen omgekeerd laten afkoelen

 
Rotselaarse witte met speculoos van Hoegaarde PDF Afdrukken E-mail

Benodigdheden:

Hoegaardse speculoos

Rotselaatse witte of Chavroux geitenkaas

Vloeibare honing

Tuinkers

Druif (Wit/Blauw)

 

Bodem vullen met verkruimelde speculoos

Stukje geitenkaas opleggen

Overgieten met honing

Afwerken met toefje tuinkers en stukje druif

 
Verassingspakketje met pens en appel PDF Afdrukken E-mail

Benodigdheden:

Witte pensen

2 Appels

1 Sjalot

1 Lepel appelazijn

1 Lepel vloeibare honing

Bladerdeeg plakjes

Boter

 

De pensen ontvellen en in kleine blokjes snijden

De appel ook in kleine blokjes snijden

De fijn gesneden sjalot opbakken in een beetje boter

De appels even mee bakken en alles blussen met de appelazijn

Laten karamelliseren met de honing

De bladerdeeg plakjes opvullen met de pens en de appel

Vouw de plakjes dicht en steek ze vast met een prikkertje

Bestrijk de pakketjes met gesmolten boter

Bakken in voorverwarmde oven op 180°, 10 à 15min

 
Mozarella en feta kaas met peren v/h huis PDF Afdrukken E-mail

Benodigdheden:

Mozarella bolletjes

Feta kaas blokjes

Peren van het huis

 

Op stokje of in potje

1 Stukje feta

1 Stukje peer

1 Bolleke mozarella

Een beetje sap van de peren

 
Schelmenrol met appel/venkel confituur PDF Afdrukken E-mail

Benodigdheden:

Schelmenrol in verschillende smaken

Appel/venkel confituur

Peren op appel/peren wijn

Balsamico creme

 

In een plat bordje een bodem appel/venkel confituur

2 schijfjes schelmenrol

2à 3 schijfjes peren in het midden

Op ieder schijfje schelmenrol 1 druppel balsamico creme

 
Durondeau peer met feta kaas en honing PDF Afdrukken E-mail

Benodigdheden:

Durondeau

Feta kaas op olie

Vloeibare honing

 

De peren in dunne schijfjes snijden

Enkele stukjes feta

Afwerken met honing

 
Feta kaas met Sweet Sentation en straffe mosterd De Ster PDF Afdrukken E-mail

Benodigdheden:

 

Peren sweet sentation of doyenne

Feta kaas in olie

Straffe mosterd (De Ster)

Zure room

Rode peperbollekes

Ijzerzandsteenkoek

 

 

Zure room mengen met de mosterd (volgens smaak)

Dunne schijfjes peer op de bodem leggen

Dan stukjes feta kaas

Lepeltje room mengsel over doen

Afwerken met stukje koek en 3 peperbollekes

 
Toastje met geitenkaas en appel PDF Afdrukken E-mail

Benodigdheden:

 

Bladerdeeg

Geitenkaas (zachte)

Jonagold of marnica appel

Acsia honing

Tijm

 

 

Rechthoeken snijden uit bladerdeeg

Beleggen met stukjes geitenkaas

Stukjes ongeschilde appel opleggen

Ruim overgieten met vloeibare honing

Tijm overstrooien en afbakken op 225graden, 10 à 15min

Warm opdienen

 
<< Start < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 3