Heibosstraat 17, 3391 Meensel-Kiezegem
Tel +32 16 63 32 35  Fax +32 16 63 00 95
info@fruitvanhellemont.be


Ma-vrij 9u-12u & 12u30-17u30

Zaterdag 9u-12u

Dessert
Vanillepudding met mascarpone/ perenadvocaatijs PDF Afdrukken E-mail

Benodigdheden:

1L melk

75gr Fijne suiker

1 Pakje vanillepudding

3 Eidooiers

60gr Bloemsuiker

160gr Mascarpone kaas

1dL perenadvokaat

1 Eetlepel citroensap

1,5 dL Half opgeklopte slagroom

 

Vanillepudding koken met de suiker

In potjes gieten en laten afkoelen

 

Saus maken:

De dooiers met de suiker, wit kloppen

Mascarpone bijdoen en goed mengen

Citroensap en perenadvocaat onder mengen

Als laatste de opgeklopte slagroom onder spatelen

Saus over de vanillepudding gieten

Serveren met een stukje ijzerzandsteen koeken een blaadje citroenmelisse

 
Wafeltje van ons Bomma met appel, hagelandkoffie en perenadvokaatijs PDF Afdrukken E-mail

Benodigdheden:

Wafeltje van ons Bomma met appel

1,2L Hagelandkoffie

2 Blaadjes gelatine

Perenadvokaatijs

Chocolade versiering

 

Hagelandkoffie opwarmen

De gelatine weken in koud water

Uitknijpen en bij de hagelandkoffie doen en oplossen

Een bodem vol gieten met de hagelandkoffie en laten opstijven

Net voor het opdienen het wafeltje even opwarmen

Op de hagelandkoffie een bolletje perenadvokaatijs scheppen

Afwerken met chocolade versiering en warm wafeltje

 
Kaas trio met creme caramel PDF Afdrukken E-mail

Benodigdheden:

1 Stukje gorgonzola

1 Stuk la brique president

1 bolleke geitenkaas

Cremé caramel

Gemalen pistache noten

mosterdkoekje

 

In een glaasje 3 stukjes kaas

De creme caramel even opwarmen in de microgolfoven

Over de kaasjes gieten

Afwerken met de nootjes en een koekje

 
Warme appelpudding met peren v/h huis PDF Afdrukken E-mail

Benodigdheden:

75gr boter op kamertemperatuur

75gr+ 1 eetlepel bruine suiker

2 eieren (losgeklopt)

75gr zelfrijzende bloem

Peren v/h huis in stukjes

1 Appel

 

Verwarm de oven voor op 180°

Vet 4 ronde vormpjes in met boter

Leg op de bodem een rondje bakpapier

Snij ook 4 vierkantjes (15 op 15) uit aluminium papier

Bestrijk één zijde met een beetje boter

Klop met de mixer in een mengkom 75gr suiker met de boter tot een witte massa

Doe de eieren één voor één bij

Voeg er de gezeefde bloem bij

De stukjes peer en 1,5 eetlepels sap

Snij 4 mooie schijven appel

Snij de rest van de appel in blokjes, en meng deze onder het deeg

Druk de appelschijven in 1 eetlepel bruine suiker

Leg de appelschijven in de vormpjes

Giet het deeg erover

Bedek de vormpjes met het aluminiumpapier (de beboterde kant naar onder)

Zet 25 à 30min in de warme oven of tot de pudding gerezen is en sponsachtig aanvoelt

Laat 2 à 3 min afkoelen

Gebruik een mesje om de pudding uit de vorm los te maken

Serveer met de ingedikte siroop van de peren

Men kan ook flamberen met jonagoldjenever van 36°

Er mag ook licht opgeklopte room met een beetje suiker

 
Panna cotta van chocolade en perenadvokaat PDF Afdrukken E-mail

Benodigdheden:

250mL room

100mL melk

80gr suiker

3gr gelatine (1,5 blaadje)

100gr chocolade

80gr zure room

2  lepels perenadvokaat

Rood fruit

 

Breng de room aan de kook met de melk en de suiker, steeds roeren

Op klein vuur een 15min laten koken

De gelatine laten weken in koud water

Van het vuur de chocolade oplossen in de melk en de room

De gelatine uitknijpen en toevoegen

De panna cotta in klein glaasje gieten en laten opstijven

Meng de zure room met 1 à 2 lepels suiker en de peren advokaat

Afwerken met een toef room en vers fruit

 
Mascarponekaas met perenlikeur en peren van het huis PDF Afdrukken E-mail

Benodigdheden:

250gr Mascarponekaas

1dL Perenlikeur

Peren van het huis

1 Blaadje gelatine

Verschillende soorten fruit, mandarijn, kiwi,...

 

De gelatine laten weken in koud water

De kaas opkloppen met peren v/h huis en perenlikeur (volgens smaak)

Een beetje likeur opwarmen en de uitgeknepen gelatine erin oplossen

Het fruit in stukjes snijden

In een glas een bodem fruit daarna de mascarpone

Afwerken met fruit en gemalen pistache nootjes

 
Mousse van witte chocolade en mascarpone kaas PDF Afdrukken E-mail

Benodigdheden:

 

2 eieren

5gr fijne suiker

110gr Witte chocolade

175gr Mascarpone kaas

1dL Perenadvocaat

1 Blaadje gelatine

3dL Room

Mini spiegelkoekjes

 

Laat het gelatineblaadje weken in koud water

Meng de eidooiers met de suiker en klop ze wit

Klop het eiwit goed stijf

Smelt de chocolade in de microgolfoven

Klop de room half stijf

Doe de kaas en de perenadvokaat bij de opgeklopte eidooiers

Knijp de gelatine uit en los op het in de nog warme chocolade

Meng de chocolade en de room onder de kaas

Schep voorzichtig de eiwitten onder

Verdeel alles in glaasjes

Werk af met een mini spiegelkoekje

 
Parfait van peer en cranberry's PDF Afdrukken E-mail

Benodigdheden voor 1 liter:

2 Eierdooiers

40gr Fijne suiker

60 mL Melk

1 Vanillestokje

125gr Room

Gedroogde cranberry's

1 dL Perenlikeur

 

De cranberry's weken in perenlikeur

De melk, het vanillestokje samen met de geschilde peren stukjes koken tot de peren mals zijn

Mixen en zeven

De eidooiers met de suiker kloppen tot het wit ziet

De melk voorzichtig bij de eidooiers gieten

Al roerend dit mengsel opwarmen

Dan in de keukenrobot goed mixen op hoge snelheid

Laten afkoelen

De slagroom half stijf kloppen en zacht onder spatelen

De cranberry's onder mengen zonder de likeur

Het geheel in een cake vorm gieten en 1 nacht laten opstijven in de diepvries

Gebruik een warm mes om plakjes te snijden

Afwerken met enkele cranberry's en een stukje verse peer

 
Hagelandkoffie met perenadvokaat ijs en mini spiegel koek PDF Afdrukken E-mail

Benodigdheden:


1,5L Hagelandkoffie

2 stuks Gelatineblaadjes

Perenadvocaatijs

Mini spiegelkoek

Citroenblaadje

Chocolade versiering

 

 

De gelatine in koud water weken

De hagelandkoffie opwarmen

De gelatine uitknijpen en bij de warme hageland doen

Goed roeren tot alles is opgelost

Op een plaat uitgieten en laten opstjven

Een dag later met een mes alles stuksnijden tot men kleine parels heeft

Als presentatie, een bodem parels, een bolleke perenadvocaatijs

Afwerken met citroenblaadjes, chocolade en koekje

 
Ijsdesssert met perenadvokaat PDF Afdrukken E-mail

Benodigdheden:

 

1/2 L room

150gr Fijne suiker

20gr Vanillesuiker

3 Eieren

Amandelkoekjes

Chocolade versiering

Perenadvocaat

 

Room stijf kloppen

Eidooiers samen met de suiker wit kloppen

Eiwitten met de vanillesuiker stijf kloppen

Alles luchtig spatelen

Een vorm bekleden met folie of bakpapier

Daarna een laag creme

Laag koekjes

Advocaat

Eindigen met creme

In de diepvries zetten tot het opgesteven is

Afwerken met koekjes kruimels

 

Serveren:

Stukje ijstaart versieren met chocolade en glaasje perenadvocaat

 
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 2