Heibosstraat 17, 3391 Meensel-Kiezegem
Tel +32 16 63 32 35  Fax +32 16 63 00 95
info@fruitvanhellemont.be


Ma-vrij 9u-12u & 12u30-17u30

Zaterdag 9u-12u

Hoofdgerecht
Chiconnetjes witloof met hagelands gedroogde ham, appel/peren chutney PDF Afdrukken E-mail

Benodigdheden:

Witloof (mini)

Appel/peren chutney

Tartelletjes

Kersttomaat

Verse bieslook

 

De chiconnetjes in de ham draaien

Op de bodem van het tartelletjes een beetje chutney

De witloof erop leggen

In een verwarmde oven van 180° 15min afbakken

Afwerken met het kersttomaatje en de bieslook

Warm serveren

 
Gerookte eendenborst met appelconfituur en hoegaardse speculaas PDF Afdrukken E-mail

Benodigdheden

Gemengde sla

Gerookte eendenborst

Appelconfituur

Hoegaardse speculaas

Granny Smith appel

Rode peperbollekes

 

In bordje, fijn gesneden sla

In het midden een lepeltje appelconfituur

Daarop 3 sneetjes gerookte eendenborst

Afwerken met kruimels van de speculaas, rode peperbollekes en een schijfje ongeschilde appel

 
Hertengebraad met perenstrudel PDF Afdrukken E-mail

Benodigdheden:

Hertengebraad

boter

peper en zout

Bladerdeeg (groot formaat)

Gedroogde blauwe bessen

Gedroogde cranberry's

Pijnboompitten

Stukjes conference

Losgeklopt ei

Leuvense pruimensiroop

 

Voor de saus

Wildfond

Room

Nat van peren van het huis

Look

Ui

Bouillon blokje

Veenbessen mousse

Champions

 

Gebraad aanbakken in de boter, kruiden met peper en zout

De gedroogde bessen weken in warm water

De pijnboompitten roosteren

Het bladerdeeg open leggen en insmeren met de pruimensiroop

Een laagje bessen, pitten en stukjes peer op leggen

Het bladerdeeg aan de randen insmeren met ei en volledig dicht plooien

Van boven insmeren met ei en bakken in een voorverwarmde oven op 180° gedurende 30min

Maak ondertussen de saus

Stoof de ui, look in boter

Wildfond toevoegen en laten inkoken

Kruiden met een bouillon blokje, room toevoegen en laten indikken

Volgens smaak het nar van de peren

Serveren met gestoofde champions, peren van het huis en/of veenbessen

 
Waterzooi van vis met saffraan saus PDF Afdrukken E-mail

benodigdheden:

Brunoise van groenten, extra kleine blokjes

Vaste vis om te bakken

Bloem

Boter

Peper en zout

 

Voor de saus:

3 Sjalotten

5dL Vis fond

2 Eetlepels Appelcider

Nolly prat

Saffraan

2dL Room

Mosterd (de Ster)

Verse dille

 

De vis in bloem rollen en kruiden met peper en zout

Bakken in de boter

De groenten beetgaar koken

Saus maken met fijn gesneden sjalotten op stoven in boter

Saffraan bij doen

Blussen met appelcider

Visfumet bij doen en laten inkoken

Nolly prat toevoegen volgens smaak

Peper en zout

Room toevoegen en laten indikken

Afwerken met een beetje mosterd

 

Om op te dienen:

Een laagje groenten

De vis

Dresseren met de saus

Afwerken met takje dille

 
<< Start < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 3