Heibosstraat 17, 3391 Meensel-Kiezegem
Tel +32 16 63 32 35  Fax +32 16 63 00 95
info@fruitvanhellemont.be


Ma-vrij 9u-12u & 12u30-17u30

Zaterdag 9u-12u

Soep
Oosterse Appelsoep PDF Afdrukken E-mail

Benodigdheden

 

300gr Prei wit

800gr Knolselder

1kg Jonagold

4 Uien

3 Teentjes look

6L Water

3 bouillon blokjes kip

1/2 koffielepel red curry pasta

2,5dL Kokosmelk

Kruidentuiltje

P/z Verse koriander

Verse gember

Olijfolie

 

 

Bereiding

Het prei wit, ui, selder, look en appels in stukken snijden en stoven in de olie samen met kruidentuiltje

Bouillon overgieten en laten koken

Mixen

Kokosmelk toevoegen

Op smaak brengen met de curry pasta en geraspte gember

Opdienen met een blaadje koriander en e.v. korstjes

 
Appelsoep met kerrie PDF Afdrukken E-mail

Benodigdheden (2L):

  • 3 grote uien
  • 3 koffielepels kerriepoeder
  • 1/2 selder (wit)
  • 3 kleine Jonagold-appels
  • kruiden
  • room naar keuze
  • korstjes
  • 2 L kippenbouillon
  • Peper en zout
  • Korstjes

De ui, selder, appel stoven

De bouillon bij gieten

Kort laten koken

Kruiden met de curry en peper en zout

Room toevoegen naar keuze

Opdienen met kleine broodkorstjes

 
Perensoep PDF Afdrukken E-mail

150 g zachte geitenkaas (Chavroux)
8 dunne schijfjes gerookt spek
2 l kippenbouillon
4 Conférence peren
1 courgette
2 uien
1 prei
1 takje selder
2 teentjes look
olijfolie
pezo
kruidentuiltje

- schil de peren en snij de helft in julienne (voor garnituur), de rest in stukken

- snij een deel van de courgette in julienne (voor garnituur)

- snij de groenten en de rest van de courgette grof

- stoof de groenten in olijfolie

- voeg de peren samen met de look toe

- overgiet met de kippenbouillon en voeg pezo en kruidentuiltje toe

- kook de soep gaar in 20min.

- steek de soep 2x door

- spekblokjes goed bakken

- snij van de geitenkaas schijfjes en mee mixen

- doe de soep in een warm diep bord

- spekblokjes toevoegen, de soep bestrooien met de gestoofde courgette en met de julienne peren

 
Appelsoep PDF Afdrukken E-mail

300 g Jonagold-appel

300 g knolselder

200 g gemalen kaas

3 uien

2 teentjes look

2 l groentenbouillon

peper, zout, thijm, smaakmaker Knorr

Opdienen met saladekorstjes Texas en tuinkers of waterkersblaadjes