Bedrijfsvoorstelling

Het fruitteeltbedrijf Vanhellemont werd in 1969 opgestart door André Vanhellemont en Jeannine Nijs. Momenteel bedraagt de huidige oppervlakte 40 hectaren, bestaande uit 20 ha. appelbomen en 27 ha. perenbomen.

Sinds 1992 is het volledige fruitteeltbedrijf overgeschakeld op geïntegreerde teelt,  beter gekend als milieuvriendelijke teelt. Daarbij aansluitend beschikt het bedrijf over computergestuurde U.L.O.-frigo’s waar het fruit gedurende +/- 11 maanden bewaard kan worden.

Het sorteercentrum

In 1999 werd het sorteercentrum B.V.B.A. Vanhellemont opgestart onder de leiding van Jeannine. Sedert 2004 is de jongste zoon, Gert Vanhellemont, mede verantwoordelijk. Het bedrijf stelt +/- 15 personen tewerk gedurende het ganse jaar.

Doordat wij beschikken over de nodige mankracht en installatie is het mogelijk om ongeveer 20 000 kg fruit per dag marktklaar te maken. De drang naar flexibiliteit, snelheid en hygiëne worden maximaal nagestreefd. Daardoor bezit het sorteercentrum een erkenning van voedselveiligheid en GLOBALGAP.

Hoeveproducten

In 1994 werd een nieuwe uitdaging aangegaan. Via de Hagelandse Proeverijen, kerstmarkten en beurzen werd bekendheid gegeven aan onze eigen streekproducten. Het assortiment werd ondertussen verruimd met Hagelandkoffie, jenevers, likeuren, perenadvokaat, Hagelandse Tripel, Hagelandse Parels,.... Gedurende het ganse jaar kan men bij ons ook terecht voor appels, peren en tal van vruchtensappen.

Sinds 2007 maken wij ook appel- en perenconfituur op ambachtelijke wijze. Deze 2 confituren zijn samen met onze peren van ’t huis erkende streekproducten.  Ondertussen zijn er nog 4 confituren, 2 stropen, thee,... bijgevoegd aan ons assortiment.  Allen op basis van onze eigen appels en peren!