Hertengebraad met perenstrudel

Benodigdheden:
Hertengebraad
boter
peper en zout
Bladerdeeg (groot formaat)
Gedroogde blauwe bessen
Gedroogde cranberry’s
Pijnboompitten
Stukjes conference
Losgeklopt ei
Leuvense pruimensiroop

Voor de saus:
Wildfond
Room
Nat van peren van het huis
Look
Ui
Bouillon blokje
Veenbessen mousse
Champions

Bereidingswijze:
Gebraad aanbakken in de boter, kruiden met peper en zout
De gedroogde bessen weken in warm water
De pijnboompitten roosteren
Het bladerdeeg open leggen en insmeren met de pruimensiroop
Een laagje bessen, pitten en stukjes peer op leggen
Het bladerdeeg aan de randen insmeren met ei en volledig dicht plooien
Van boven insmeren met ei en bakken in een voorverwarmde oven op 180° gedurende 30min
Maak ondertussen de saus
Stoof de ui, look in boter
Wildfond toevoegen en laten inkoken
Kruiden met een bouillon blokje, room toevoegen en laten indikken
Volgens smaak het nar van de peren
Serveren met gestoofde champions, peren van het huis en/of veenbessen

Print Friendly, PDF & Email