Kipfilet met peren-mosterdsaus
Benodigdheden:
4 kipfilets
25 g boter
kippenkruiden
2 Conférence-peren
sap van een halve citroen
75 g suiker
1,5 dl Natuurzuiver Appelsap
3 elp mosterd De Ster
3 dl room 20%
geutje Perenjenever
Voor de perenpartjes: 2 Conférence-peren, 25g boter, 3 elp griessuiker, 100 g kleine sjalotjes
Bereidingswijze:
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij 2 peren in stukjes en 2 peren in partjes
Bak de blokjes apart in een pan, overstrooi met suiker en citroensap
Laat zachtjes sudderen en mix
Bak ondertussen de kipfilets gaar in wat boter en kruid
Bak de partjes peer in wat boter en voeg maantjes sjalot toe, overstrooi met suiker en laat karamelliseren
Als de kip gaar is, haal ze uit de pan, deglaceer met perenjenever en voeg appelsap, room, mosterd en perenmoes toe en laat even inkoken.
Serveer met aardappelpuree en eventueel gestoofd witloof