Parfait van peer en cranberry’s

Benodigdheden voor 1 liter:
2 Eierdooiers
40gr Fijne suiker
60 mL Melk
1 Vanillestokje
125gr Room
Gedroogde cranberry’s
1 dL Perenlikeur

Bereidingswijze:
De cranberry’s weken in perenlikeur
De melk, het vanillestokje samen met de geschilde peren stukjes koken tot de peren mals zijn
Mixen en zeven
De eidooiers met de suiker kloppen tot het wit ziet
De melk voorzichtig bij de eidooiers gieten
Al roerend dit mengsel opwarmen
Dan in de keukenrobot goed mixen op hoge snelheid
Laten afkoelen
De slagroom half stijf kloppen en zacht onder spatelen
De cranberry’s onder mengen zonder de likeur
Het geheel in een cake vorm gieten en 1 nacht laten opstijven in de diepvries
Gebruik een warm mes om plakjes te snijden
Afwerken met enkele cranberry’s en een stukje verse peer

Print Friendly, PDF & Email