Perensoep

Benodigdheden (2l):
150 g zachte geitenkaas (Chavroux)
8 dunne schijfjes gerookt spek
2 l kippenbouillon
4 Conférence peren
1 courgette
2 uien
1 prei
1 takje selder
2 teentjes look
Olijfolie
Pezo
Kruidentuiltje

Bereidingswijze:
Schil de peren en snij de helft in julienne (voor garnituur), de rest in stukken
Snij een deel van de courgette in julienne (voor garnituur)
Snij de groenten en de rest van de courgette grof
Stoof de groenten in olijfolie
Voeg de peren samen met de look toe
Overgiet met de kippenbouillon en voeg pezo en kruidentuiltje toe
Kook de soep gaar in 20min.
Steek de soep 2x door
Spekblokjes goed bakken
Snij van de geitenkaas schijfjes en mee mixen
Doe de soep in een warm diep bord
Spekblokjes toevoegen, de soep bestrooien met de gestoofde courgette en met de julienne peren

Print Friendly, PDF & Email