Slaatje met kleurmozaïek en kipfiletsreepjes

Benodigdheden 4 personen:
2 kippenfilets
1/2 rode paprika
1/2 groene paprika
1/2 gele paprika
1/2 oranje paprika
1 Jonagold (maat 75-80)
1 dl Jonagoldjenever 36° Vanhellemont
1 rode ajuin
1 tomaat
Gemengde sla
Tandoorikruiden
Basilicum

Vinaigrette:
4 lp Italiaanse kruidenolie
2 lp ciderazijn
1 teentje look
Basilicum
Peper en zout
1 lp vloeibare honing

Bereidingswijze:
De appel klein snijden en marineren in de Jonagoldjenever 36° Vanhellemont.

Alle paprika’s klein snijden, de rode ajuin zeer fijn in ringen snijden.
De stukjes appel, paprika’s en rode ajuin mengen en overgieten met de vinaigrette.
1 Nacht laten rusten.
De kippenfilets kruiden met tandoorikruiden, bakken en laten afkoelen.
In reepjes snijden en mengen onder de paprika-appelsla.
Opdienen met gemengde sla, dan de mix van paprika-appelsla en reepjes kippenfilets, afwerken met reepjes tomaat en verse basilicum.

Print Friendly, PDF & Email