Warme appelpudding met peren v/h huis

Benodigdheden:
75gr boter op kamertemperatuur
75gr+ 1 eetlepel bruine suiker
2 eieren (losgeklopt)
75gr zelfrijzende bloem
Peren v/h huis in stukjes
1 Appel

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°
Vet 4 ronde vormpjes in met boter
Leg op de bodem een rondje bakpapier
Snij ook 4 vierkantjes (15 op 15) uit aluminium papier
Bestrijk één zijde met een beetje boter
Klop met de mixer in een mengkom 75gr suiker met de boter tot een witte massa
Doe de eieren één voor één bij
Voeg er de gezeefde bloem bij
De stukjes peer en 1,5 eetlepels sap
Snij 4 mooie schijven appel
Snij de rest van de appel in blokjes, en meng deze onder het deeg
Druk de appelschijven in 1 eetlepel bruine suiker
Leg de appelschijven in de vormpjes
Giet het deeg erover
Bedek de vormpjes met het aluminiumpapier (de beboterde kant naar onder)
Zet 25 à 30min in de warme oven of tot de pudding gerezen is en sponsachtig aanvoelt
Laat 2 à 3 min afkoelen
Gebruik een mesje om de pudding uit de vorm los te maken
Serveer met de ingedikte siroop van de peren
Men kan ook flamberen met jonagoldjenever van 36°
Er mag ook licht opgeklopte room met een beetje suiker

Print Friendly, PDF & Email