Waterzooi van vis met saffraan saus

Benodigdheden:
Brunoise van groenten, extra kleine blokjes
Vaste vis om te bakken
Bloem
Boter
Peper en zout

Voor de saus:
3 Sjalotten
5dL Vis fond
2 Eetlepels Appelcider
Nolly prat
Saffraan
2dL Room
Mosterd (de Ster)
Verse dille

Bereidingswijze:
De vis in bloem rollen en kruiden met peper en zout
Bakken in de boter
De groenten beetgaar koken
Saus maken met fijn gesneden sjalotten op stoven in boter
Saffraan bij doen
Blussen met appelcider
Visfumet bij doen en laten inkoken
Nolly prat toevoegen volgens smaak
Peper en zout
Room toevoegen en laten indikken
Afwerken met een beetje mosterd

Om op te dienen:
Een laagje groenten
De vis
Dresseren met de saus
Afwerken met takje dille

Print Friendly, PDF & Email