Heibosstraat 17, 3391 Meensel-Kiezegem
Tel +32 16 63 32 35  Fax +32 16 63 00 95
info@fruitvanhellemont.be


Ma-vrij 9u-12u & 12u30-17u30

Zaterdag 9u-12u

Voorgerecht
Fois gras met selder konfijt en mosterdkoekje PDF Afdrukken E-mail

Benodigdheden:

Fois gras

Selder konfijt

Mosterdkoekje

Pistachenootjes (gemalen)

Peren v/h huis

Rode peperbollekes

Takje tijm

 

In bordje 2 schijfjes fois gras

Een lepel selder konfijt aan een zijde

een half peer v/h in waaier gesneden aan de andere kant

Het mosterdkoekje er schuin op zetten

Over strooien met de nootjes

Een paar peperbollekes

Een klein takje tijm

 
Barbequespek met peren v/h huis PDF Afdrukken E-mail

Benodigdheden:

Barbequespek (Goed gebakken)

Negengranenbrood

Peren v/h huis

Appel/peren chutney

Grof gemalen gemende peper

 

Brood roosteren

Laagje chutney opsmeren

Stukje goed gebakken spek

Waaier van de peren opleggen

Afwerken  met de peper

Warm opdienen

 
Peren met scampi PDF Afdrukken E-mail

Benodigdheden:

Sweet sensation peer

Scampi

Zure room

Zongedroogde tomaatjes in olie

 

Dunne schijfjes peer in circel op een bordje leggen

Toefjes zure room op leggen

2 à 3 gebakken scampi opleggen

Om af te werken, stukjes zongedroogde tomaten

 
carpatchio van durondeau met ricotta kaas PDF Afdrukken E-mail

Benodigdheden:

Durondeau peer

Ricotta kaas

Gemberschijven (Gari) zoet-zuur

Peper en zout

 

De peren met een mandoline in zeer dunne schijfjes snijden

Ricotta op smaak brengen met peper en zout

Toefjes kaas op de peren leggen

Afwerken met kleine stukjes gember

 
Hagelands gedroofde ham met peren in appel/perenwijn PDF Afdrukken E-mail

Benodigdheden:

 

Hagelandse ham

Peren in appel/perenwijn

Gedroogde cranberry

Appelazijn

Tabasco

Gelatine blaadjes (1 voor 1/2 liter vocht)

Citroentijm

 

 

Ctanberry's weken in warm water

Gelatine blaadjes in koud water

Beetje nat van de peertjes opwarmen en de uitgeknepen gelatine er in oplossen

Bij het nat toevoegen

Op smaak brengen met appelazijn en tabasco

De peren in stukjes snijden

De ham in reepjes snijden

De peren in een klein glaasje doen en overgieten met het vocht, laten opstijven

Afwerken met de ham in reepjes, de cranberry's en een takje citroentijm

 
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 2